Saksille soppi

posted in: Ompelua | 0

Heipä hei!

Innostuin tuossa tekemään saksille pussukan. Oli niin mukava ja helppo tehdä, että päätin väsätä ohjeet. Tämä on oikeesti helppo tehdä! Vaikeusastetta voi helposti kasvattaa lisäämällä pitsiä ja muuta koristetta. Tai tee tämä vaikkapa tilkuista!

Tarvitaan siis:

  • kaava
  • kangasta
  • ompelukone
  • ompelulankaa
  • pahvia tai kartonkia
  • halutessasi pitsiä tai ommeltavan kuvan, nappeja, nauhaa jne.

Aloita piirtämällä sydämen muotoinen kaava kankaalle. Voit piirtää lyijykynällä, sillä se jää nurjalle puolelle eikä näin ollen haittaa yhtään.

http://www.taitentaika.fi/saksille-soppi/

Koska emme halua, että saksipussukka alkaa vetäytyä kupille, laita kankaiden sisään vahviketta. Löysin tällä kertaa kaapista vain korttikartonkia ja päädyin laittamaan kaksi kartonkia päällekkäin. Paksummasta pahvista riittää yksinkertainen vahvike. Huom! Muista leikata vahvike vähän kaavaa pienemmäksi.

saksille2

Aseta sitten kaksi kangasta päällekkäin ja ompele sydämen alaosa. Kuvassa nuolet näyttävät aloitus- ja lopetuskohdat. Kuvassa näkyy nurja puoli; lyijykynän viivaa pitkin on helppo ommella.

saksille3

Sujauta sitten kartonkivahvikkeet sisälle.

saksille4

Ompele sydämen yläosa. Koska leikkasit kartongista hieman kaavaa pienemmät sydämet, ne mahtuvat mukavasti saumojen sisäpuolelle.

Sitten valmistellaan päälliosa, joka muodostaa saksille pussukan. Minä valitsin ruskean pellavan. Ompelin siihen ensin orava-applikaation koristeeksi.

 saksille6

Yläreunaan tulee käänne ja se tikataan. Minä tikkasin tällä kertaa tuollaisella piparireunus-ompeleella. Ihan tavallinen suora ommel käy hyvin. Tässä kohtaa voit myös ommella reunaan vaikka pitsiä tai huolitella sen vinonauhalla. Vain mielikuvitus on rajana!

saksille7

Aseta sitten juuri tekemäsi päälliosa oikealle puolelle juuri oikeaan kohtaan. Neulaa nurjalta puolelta:

saksille5

Kannattaa kuitenkin kurkistaa tässä vaiheessa vielä oikealle puolelle, että miltä näyttää. Jos päälliosa ei olekaan keskellä, irrota neulat ja asettele uudelleen.

 saksille8

Sitten ompele, leikkaa liiat reunat pois ja tadaa! Valmista on:

saksille9

Jos et tykkää tällaisesta sliipatusta tyylistä, voit rispauttaa reunan saksen terällä. Saat siitä tällaisen:

saksille10

Kiinnityslenkiksi on monta vaihtoehtoa. Minä tein kapeasta satiininauhasta kiepin ja muutamalla tikillä kiinnitin nurjalta puolelta.

saksille11

Nyt on saksilla oma soppi!

saksille12

Voi kai tätä taskua lainata vaikka vanhat aterimetkin…

saksille13

… tai laita sinne kynät talteen. Tässä on muuten se ensimmäinen saksisoppi jonka tein.

saksille16

http://www.taitentaika.fi/saksille-soppi/

Tähän laitoin pitsiä ja muutakin härpäkettä. Myöskin kiinnitys on erilainen: pellavanarusta kaksinkertainen pätkä, jonka työnsin kanavaneulalla nurjalta puolelta läpi. Oikealle puolelle pari solmua ja se on siinä.

http://www.taitentaika.fi/saksille-soppi/

Tämä on taas sellainen mukava ompelutyö, johon voit käyttää ne kaapin perällä lojuvat pikkutilkut. Yhtenäisistä kappaleista tulee toki helpommin/ nopeammin valmista, mutta eri kankaita yhdistelemällä syntyy mukavan elävä pinta.

t. Taina

 

 

 

Leave a Reply